Europese kweek

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende

Giant Sequoia - Sequoiadendron giganteum, nummer R0693

Specificatie Omschrijving
Indicatie hoogte inclusief pot ±50cm
Indicatie hoogte stam ±32cm
Oppotdatum 12-09-2020
Soort pot 2L (12x12x20cm)
Land van herkomst zaad USA
Zaaimaand Q1-2020

Kan maanden in de huidige pot blijven staan alvorens te verpotten of te planten​

De pot bevat speciaal op de Giant Sequoia's afgestemde potgrond met de juiste soort en dosering van langzaam vrijkomende meststoffen. De voedingsstoffen komen in de loop van 12 tot 14 maanden na de oppotdatum vrij. Het advies is om de zaailing in deze pot te laten staan tot de langzaam vrijkomende meststoffen zijn afgegeven zodat de wortels zich mooi kunnen ontwikkelen voordat de zaailing uit de pot wordt gehaald. Dus tot 12 tot 14 maanden na de oppotdatum. Breng de zaailing dan pas over naar een grotere pot of zet hem in de volle grond.

Over de Giant Sequoia - Mammoetboom in het algemeen

De Giant Sequoia is de grootste boom op aarde qua volume en het is tevens een van de oudst wordende boomsoorten. De Giant Sequoia is bekend onder meerdere namen zoals Giant Redwood, Sierra redwood, Bergmammoetboom en Sequoiadendron giganteum. De oudst bekende Giant Sequoia is 3500 jaar oud. Giant Sequoia bomen doen het goed in uiteenlopende klimaatzones waaronder die van Nederland en België.

De Giant Sequoia staat op de IUCN-lijst van bedreigde boomsoorten. Je helpt dus ook nog eens mee met het voortbestaan van deze soort. De gemiddelde groeisnelheid is 30 tot 60 centimeter per jaar. De snelle groei begint 5 tot 6 jaar nadat de Giant Sequoia zaailing op een goede plek in de volle grond is gezet.

Plant nu je eigen Giant Sequoia - Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)
Een schitterende en spraakmakende boomsoort die het hele jaar door groen blijft!

Over Redwoodking zaailingen

  • Een zaailing is een jonge boom die is opgekweekt uit zaad. Elke zaailing is dus genetisch uniek.
  • Bij het opkweken van de zaailingen wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen of gif.
  • Gedetailleerde instructies voor verpotten en buiten planten zitten bij de levering. Een beknopte versie staat bij zaai- en plantadvies.
  • Niet alleen vanwege de individuele genetische eigenschappen maar ook vanwege de dynamische groei is elke zaailing uniek. De prijs wordt per boom bepaald.
  • Elke jonge boom ontwikkelt zich weer net iets anders en ook na het nemen van de foto ontwikkelen de bomen zich verder. Zeker in het groeiseizoen.
  • In de beschrijving staat zoveel mogelijk informatie over de betreffende boom.
  • De foto's bij het betreffende artikel zijn van de betreffende zaailing. 

Giant Sequoia bomen breken, net als andere bomen, CO2 af, daarbij komt zuurstof (O2) vrij en slaan ze koolstof (C) op in het hout. Bomen bieden verder beschutting tegen harde wind, hoge temperaturen, geluid en gronderosie. Landschappelijke waarde, natuur en luchtkwaliteit nemen toe.

Een boom groeit elk jaar in waarde en schoonheid.

Webshop keurmerk

© 2019 - 2021 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel