Nieuwe versie!

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende

Nieuw model zaaikit Dawn Redwood - Metasequoia glyptostroboides

Kweek je eigen Dawn Redwood uit een zaadje!

Gedurende 2020 hebben we een nieuwe zaaikit samengesteld en getest. De nieuwe zaaikit heeft een aantal voordelen ten opzichte van de eerdere versie. Deze zaaikit bevat ook weer alles wat je nodig hebt om zelf een Dawn Redwood vanuit een zaadje te laten uitgroeien tot een schitterende boom. De Dawn Redwood is bekend onder verschillende namen zoals Watercipres (werd vroeger geschreven als Watercypres), Chinese mammoetboom, Dawn Sequoia, Metasequoia en Metasequoia glyptostroboides. Deze Dawn Redwood is een bladverliezende naaldboom en ze doen het goed op uiteenlopende locaties en klimaatzones waaronder die van Nederland en België.

Kweek nu je eigen Dawn Redwood of geef een zaaikit van deze iconische boom cadeau!

De opvallendste verschillen van opzicht van de eerdere versie zaaikits:

 • De nieuwe minikas is er zowel in een ronde-vorm als een "oog-vorm" (ovaal) vorm
 • De nieuwe minikas heeft een iets groter kweekoppervlak door de grotere diameter (~29cm2 i.p.v. ~20cm2)
 • Door de grotere diameter zijn de eventueel extra kiemende zaadjes eenvoudiger te bereiken (rond: ~6cm, oog-vorm: ~7,4cmx~5cm)
 • Iets hogere minikas (~15cm i.p.v. ~10cm)
 • Een grotere hoeveelheid kweekmedium waardoor het gekiemde zaadje iets langer in de minikas kan opgroeien
 • De nieuwe minikas kan plat worden verzonden
 • Ondank de grotere minikas en daarbij een grotere hoeveelheid kweekmedium en perliet, is de prijs gelijk gebleven

Over de Dawn Redwood, Watercipres

De Dawn Redwood kan zo'n 40-45 meter hoog worden. In Europa zijn de hoogste exemplaren monenteel rond de 25 meter. Deze zijn dus ook, pas na de ontdekking in 1941, in Europa geplant. Fossielen van de Sequoioideae familie zijn op heel veel plekken op het Noordelijk halfrond teruggevonden, ook in wat nu West Europa is. De stamdiameter kan ruim 2 meter bereiken maar dat duurt natuurlijk vele jaren. De Dawn Redwood veroorzaakt relatief weinig afvallende naalden (blaadjes). De Dawn Redwoods doen het goed in uiteenlopende klimaatzones waaronder die van Nederland en België. Ze kunnen tegen vorst maar zijn niet goed gestand tegen voorjaars nachtvorst, met name de jonge bomen. Deze Aziatische naaldboom lijkt sterk op de Noord-Amerikaanse moerascipres (Taxodium distichum). 

Dawn Redwoods zijn snelle groeiers. Ze staan mooi in grotere tuinen en parken. De in het wild gevonden examplaren staan met name op vrij vochtige grond maar ze verdragen ook droge grond. De Dawn Redwood is net als de twee andere familieleden, de Giant Sequoia en de Coastal Redwood, met recht een levend fossiel te noemen. De Dawn Redwood staat op de IUCN-lijst van bedreigde boomsoorten.

Over de RedwoodKing zaaikits, met 100% kiemgarantie:

 • Deze groeikit bevat echt alles wat je nodig hebt om zelf deze bijzondere Dawn Redwood vanuit een zaadje te laten uitgroeien tot de grootste boom qua volume op aarde: zaadjes, groeimedium, perliet, een mini broeikasje en gedetailleerde instructies die je stap voor stap helpen van koude stratificatie tot ontkiemen, groeien en verpotten.
 • De gedetailleerde zaai-instructies zijn in het Nederlands.
 • Mocht je tegen problemen aanlopen tijdens het kweken van je boom dan verzoeken we je direct contact op te nemen met ons.
 • 100% kiemgarantie – mochten onverhoopt geen van je zaadjes uitkomen, dan sturen we je tegen een verzendvergoeding van 2,50 gratis vervangende zaadjes.

Leuk en fascinerend. Een "groen" en geweldig cadeau of relatiegeschenk!

Webshop keurmerk

© 2019 - 2021 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel