De Coastal Redwood - Sequoia sempervirens

Kustmammoetboom, Coastal Redwood: we verkopen de zaailingen en zaaikitsDe Coastal Redwood is bekend onder verschillende namen zoals Coastal Sequoia, Kustmammoetboom, Kust Redwood, California Redwood en Sequoia sempervirens. Het is de hoogste boomsoort op aarde en kan hoogtes van 115 meter bereiken. Dat is 3 meter hoger dan de Domtoren van Utrecht. Naast dat het de hoogste boomsoort is, is het een van de oudst wordende boomsoorten en kunnen ze meer dan 2000 jaar oud worden. Op basis van fossielen is vastgesteld dat deze boomsoort al meer dan 160 miljoen jaar geleden op aarde groeide. De Kustmammoetboom groeide tot 5 miljoen jaar geleden ook in Europa.

Coastal Redwood bomen doen het goed in uiteenlopende klimaatzones waaronder die van Nederland en België. Een volwassen Coastal Redwood wordt gemiddeld 50 tot 100 meter hoog, kan een omtrek van 22 meter bereiken en heeft een dikke roodachtige bast die wel 60 cm dik kan worden. De Kustmammoetboom staat op de IUCN-lijst van bedreigde boomsoorten.

De Coastal Redwood boom behoort tot de snelst groeiende bomen op aarde en kan 1,5 meter per jaar groeien. De snelle groei begint 5 tot 6 jaar nadat de zaailing op een goede plek in de volle grond is gezet.

De hoogst gemeten Coastal Redwood is ruim 115,7 meter en bevat de bijna onvoorstelbare hoeveelheid van 526m3 hout. Deze boom staat in California en wordt Hyperion genoemd. Deze boom is pas in 2006 ontdekt door Chris Atkins and Michael Taylor.

Plant een jonge Coastal Sequoia - Kustammoetboom zaailing
Kweek zelf een Coastal Sequoia - Kustmammoetboom met een zaaikits

Webshop keurmerk

© 2019 - 2021 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel