De Giant Sequoia - Sequoiadendron giganteum

Sequoia boom: wintergroen en kegel. We verkopen jonge sequoia bomen.De Giant Sequoia is bekend onder verschillende namen zoals Mammoetboom, Giant Redwood en Sequoiadendron giganteum. De Giant Sequoia is de grootste boomsoort op aarde qua volume. Ze kunnen een stamomtrek bereiken van 28 meter en een hoogte van meer dan 94 meter. Dat is zo hoog als de toren van de Martinikerk is Doesburg. De Giant Sequoia boom is ook een van de oudst wordende boomsoorten, een Giant Sequoia kan namelijk meer dan 3000 jaar oud worden. Er is een Giant Sequoia gevonden die ouder dan 3500 jaar is geworden. Daarmee behoren ze tot de groep langst levende organismen op aarde. Op basis van fossielen is vastgesteld dat deze boomsoort al meer dan 140 miljoen jaar geleden op aarde groeide. De Mammoetboom groeide tot 5 miljoen jaar geleden ook in Europa.

Giant Sequoia bomen doen het goed in uiteenlopende klimaatzones waaronder die van Nederland en België. Een volwassen Giant Sequoia wordt gemiddeld 50 tot 85 meter hoog en kan een omtrek van 28 meter bereiken. De stam loopt taps toe met een kroon van mooi naar beneden hangende takken. De Giant Sequoia staat op de IUCN-lijst van bedreigde boomsoorten.

Het grootste nog levende exemplaar van deze bomen is de General Sherman. Dit exemplaar staat in het Sequoia National Park, is ruim 2000 jaar oud, is 84 meter hoog, heeft een omtrek van 31 meter en weegt 1,2 miljoen kilo!

Plant zelf een jonge Giant Sequoia - Mammoetboom zaailing
Kweek zelf een Giant Sequoia - Mammoetboom met een zaaikits

Webshop keurmerk

© 2019 - 2021 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel