Daarom Sequoia's

Coastal Sequoia, KustMammoetboom, Coastal-Redwood: geschikt voor veel Europesche klimaatzonesDe Giant Sequoia en Coastal Sequioa, ook wel Redwood of Mammoetboom genoemd, zijn magistrale bomen en ze voelen zich thuis in uiteenlopende klimaattypes. De bomen behoren tot de groep hoogste, oudste en dikste bomen op aarde. Ook zijn het snelle groeiers en zijn ze niet ziektegevoelig. Deze bomen kunnen tot -15 graden langdurige vorst aan. Ze blijven het hele jaar door groen (wintergroen).

Ahoewel deze bomen al meer dan 140 miljoen jaar in Europa te vinden waren, waren ze na de laatste ijstijd uit Europa verdwenen. In de loop van de vorige eeuw zijn er weer op uiteenlopende plaatsen Sequoia's in Europa geplant. Hun aantal groeit gestaag. Ze voelen zich nog steeds prima thuis op het Europese continent. Wil je een indruk krijgen van de omvang en locatie van enkele indrukwekkende exemplaren in Europa kijk dan op de website "Monumentale Bomen".

De Coastal Sequoia (Kustmammoetboom) en Giant Sequoia (Mammoetboom) zijn twee van de laatste drie soorten van de subfamilie “Sequoioideae”. Ze waren alleen nog in Noord Amerika in de vrije natuur te vinden maar ook daar is inmiddels meer dan 95% van deze bomen in de afgelopen decennia verdwenen. Deze bomen staan niet voor niets op de IUCN-lijst van bedreigde boomsoorten.

Coastal-Redwood, Coastal Sequoia, Kust-mammoetboom: online te koop en per postSequoia bomen verwerken veel CO2 op. Giant Sequoia - Giant Redwood bomen (Mammoetbomen) en Coastal Sequoia - Coastal Reddwood bomen (Kustmammoetbomen) breken, net als andere bomen, CO2 af, daarbij komt zuurstof (O2) vrij en slaan ze koolstof (C) op in het hout. Dat doen ze vanwege hun groeisnelheid als geen ander. Sequoia's kunnen tot 25m3/ha volume aanwas genereren. Dit komt neer op bijna 15 ton CO2 opslag per jaar. Daarmee behoren ze tot de top van groeiers in hoogte, in volumeaanwas en CO2 opname. Er zijn boomsoorten die meer CO2 verwerken per m3 hout maar deze hebben veelal een veel lagere groeisnelheid.

Hout van de Giant Sequoia en de Coastal Sequoia heeft een mooie roodbruine kleur met mooie nerven. Het hout bevat taninne dat zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen vele insecten en houtrot. Het kernhout bevat de meeste taninne en gaat daarmee ook bij gebruik buiten lang mee. Mammoetbomen hebben ook een hele mooie roodbruin kleurige bast.

De Sequoia's zijn hele mooie en fascinerende bomen. Daarnaast is elke extra boom die we planten goed voor de aarde.

Zaai, plant, groei, geniet!Kustmammoetboom, Coastal-Redwood, Coastal Sequoia met Bruin-Rode bast

Een Sequoia-Redwood zelf zaaien met een zaaikit.
Een opgekweekte Sequoia-Redwood boom planten.

Webshop keurmerk

© 2019 - 2020 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel