Plant-advies

Plant en pot advies Sequoia, Redwood, MammoetbomenAls je jonge Giant Sequoia en Coastal Redwood bij je arriveert heeft ie best een rit achter de rug. Hij ziet uit naar een mooi plekje buiten. Kies een plek met veel indirect zonlicht en beschutting tegen de wind. De gezellige woonkamer is niet geschikt vanwege de hoge temperaturen en droge lucht!! Let erop dat deze jonge zaailing niet hele dagen in de volle zon komt te staan. Zorg voor je boom terwijl hij groeit. Geef de boom pas water als de grond er bijna volledig droog uitziet en aanvoelt.  

Als je de jonge boom later een keer gaat oppotten kies dan een pot van 5 tot 30 liter met gaten in de bodem zodat overtollig water makkelijk uit de pot kan lopen. Vul deze met goed afwaterende potgrond gemengd met 25% tot 30% perliet en met de juiste hoeveelheid langzaam vrijkomende meststof voor coniferen met 12-14 maanden nutriëntenafgifte. Als je niet weet welke meststof je kunt gebruiken of als je geen grote zak wilt kopen, dan kun je de juiste meststof met langzame afgifte van nutrienten in kleine zakjes kopen in onze webshop, klik hier.

Blijf erop letten dat deze jonge zaailing niet hele dagen in de volle zon komt te staan. Zorg voor je boom terwijl hij groeit. Geef de boom pas water als de grond er bijna volledig droog uitziet en aanvoelt.

Als de boom 1 tot 3 jaar oud is, kan hij slechts enkele uren volle zon per dag weerstaan. Wanneer de boom ongeveer 2 tot 4 jaar oud is, zal hij een pot beginnen te ontgroeien. Het is tijd om de boom een ​​vaste plek te geven. Zorg voor voldoende afstand tot gebouwen, bovengrondse kabels en andere bomen. Kies een zonnige plaats met voldoende afwatering. Bied zo lang mogelijk bescherming tegen vorst. Krijgt je boom toch met flinke vorst te maken dan kan het gebeuren dat je top eruit vriest. Een nieuwe tak neemt die functie vanzelf over. Groeien er meerder takken omhoog dan adviseren we om de extra takken te snoeien. Na verloop van de tijd (meestal enkele jaren) is niet meer te zien dat je top vernieuwd is. Dit gaat natuurlijk wel wat ten koste van je groeisnelheid.

Geniet van je eigen gekweekte speciale Sequoia-boom. Een mooie boom en goed voor het milieu.

Koop nu een jonge opgekweekte Sequoia-Redwood boom om in een pot of de volle grond te zetten

Webshop keurmerk

© 2019 - 2021 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel