Over Redwoodking

Coastal Redwood in LimburgRedwoodking is de Sequoia specialist van Europa. We richten ons op het kweken, oppotten, uitplanten en verzorgen van Sequoia's. We verkopen jonge bomen, zaadjes, zaaikits en op Sequoia's toegesneden voedingsstoffen. Het “zaadje” voor onze passie voor Sequoia bomen is al lang geleden geplant. In 1972 deed een van onze vaders iets wat een blijvende indruk heeft achtergelaten. In de vensterbank zette hij een bloempot met een Coastal Redwood zaadje (Sequoia Sempervirens - Kust-mammoetboom). Na het ontkiemen van het zaadje bleef het boompje een tijdje op de vensterbank staan en werd met liefde verzorgd. Toen de zaaling wat groter was geworden ging hij in de pot naar buiten. Toen de boom zo’n jaar of 3 of 4 was kreeg hij een vast plekje in onze tuin in het zuiden van Nederland. De eerste jaren is de top er een aantal keer uitgevroren in de winter. De Coastal Redwood wist zich steeds goed te herstellen en een van de bovenste zijtakken nam de rol van top over. De boom bleef groeien. De takken, met mooie kleine groene naaldjes-blaadjes gingen mooi naar beneden hangen en bleven het hele jaar door groen. Na een aantal jaar begon de bast een mooie bruinrode kleur te krijgen met een mooie structuur en voelde "zachte" aan. De boom loopt inmiddels richting de 50 jaar en behoort nu tot een van de hoogste bomen van het dorp. Met zijn mooie zachte, roodbruine bast, mooie afhangened takken en met de wind meedeinende top is het een fascinerende en schitterende boom geworden.

Deze "vensterbank" ervaring heeft een blijvende indruk achtergelaten. Een bezoek aan "Muir Woods National Monument" in Calofornie net boven San Fransisco in 1998 was een volgende zeer mooie ervaring. In Muir Woods staan, aan beide zijden van het riviertje Redwook Creek, vele mooie Coastal Redwood bomen van uiteenlopende leeftijden. Dat bezoek heeft een geweldige indruk gemaakt. Meerdere van deze schitterende bomen bij elkaar maakt ze nog indrukwekkender. 

In 2008 hebben we zelf onze eerste Coastal Redwoods en Giant Sequoia's uit zaad gekweekt. Deze staan inmiddels op uiteenlopende plaatsen in Europa. Het kweken en uitplanten ging met vallen en opstaan. Zo kwam zaad niet uit of gingen de net opgekomen boompjes ergens in de eerste twee jaar alsnog dood. De eerste maanden zijn de lastigste na de ontkieming is de gevoeligste fase. We zijn op zoek gegaan naar de beste kweekmethoden en materialen. We hebben de kennis en ervaring van allerlei andere hobby en professionele kwekers aangeboord. We hebben leuke, leerzame en goede relaties opgebouwd binnen en buiten Europa. De beste kweekmethoden en materialen zijn gebundeld in de zaaikits die we aanbieden en deze worden ook toegepast op de gekweekte exemplaren. In 2015 hebben we kweek en plantlocaties in Frankrijk aangekocht, daar de eerste Redwood bomen aangeplant en zijn we begonnen met de verkoop van Redwoods. In 2019 zijn we begonnen met de online verkoop van jonge Giant Sequoia's en Coastal Redwoods evenals onze eerste zaaikits.

We zijn gefascineerd en gepassioneerd geraakt door deze magistrale bomen. We willen deze kennis en passie graag delen en zorgen dat deze indrukwekkende bomen, net als 140 miljoen jaar geleden, weer volop op het Europese continent te vinden zullen zijn.

Webshop keurmerk

© 2019 - 2021 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel