15-11-2019: Redwoodking zet weer een aantal Coastal Redwoods in de volle grond.

Coastal Sequoia zaailing in volle grondBegin november hebben we weer een aantal Coastal Redwoods in de volle grond gezet.

In 2016 zijn we begonnen met het in volle grond planten van Coastal Sequoia's en Giant Sequoia's op onze plantlocaties in het Millevaches Plateau in Frankrijk. Deze twee soorten zijn de grootste bomen ter wereld. Afgelopen week hebben we weer een aantal nieuwe zaailingen in de volle grond gezet. Vanwege de grote kans op schuurschade en vraatschade door herten hebben we dit keer direct gezorgd voor bescherming.

De eerste jaren zijn de zaailingen het kwetsbaarst. Ze moeten niet beschermd worden voor wildschade maar ook eventuele periodes van vorst en droogte doorstaan. Na een aantal jaar succesvol door te zijn gekomen zijn deze reusachtige bomen nauwelijks meer te stoppen. Ze groeien dan uit tot de grootste boom op aarde. Een indrukwekkende en sprookjesachtige boom.

Het leuke is dat je ze ook zelf eenvoudig kunt kweken uit een zaadje of kunt planten als zaailing. Iets om generaties lang van te kunnen genieten.

Coastal Redwood zaailing in volle grond

 

Webshop keurmerk

© 2019 - 2021 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel