16-10-2020: Genummerde bomen, grotere potten en nieuwe verzendverpakkingen

Vandaag introduceren we een onze nieuwe manier waarop we jonge levende bomen aanbieden. Zo is vanaf heden elke boom voorzien van een uniek nummer waaraan veel gedetailleerde informatie over de oorsprong, de kweek en de groei is gekoppeld. Daarnaast zijn de jonge bomen al in een grotere pot gezet voorzien van een specifiek op deze bomen afgestemt potgrondmengsel met de juiste langzaam vrijkomende meststoffen. Dus in plaats van verzending van de zaailingen direct vanuit de kweekcellen van 65 tot 200ml, worden de zaailingen nu eerst in een grotere pot gezet. Om deze grotere potten goed per post te kunnen toesturen is een volledig nieuwe verzendverpakking ontwikkeld. Al met al is dit een hele omschakeling geweest waarbij gestandaardiseerd moest worden op een nieuwe pot.

Een voordeel van het gebruik van deze nieuwe grotere potten is dat de jonge bomen bij aankomst de eerste 9 tot 14 maanden niet opgepot hoeven te worden. Daarnaast zijn de jonge bomen voorzien van de juist potgrondmix en voedingsstoffen. Doordat elke boom een uniek nummer heeft is bij elke boom te vinden wanneer de boom in zijn nieuwe pot is gezet en voor hoeveel maanden er nog voedingsstoffen in de potgrond zitten. Ook kunnen de grotere potten meer vocht vasthouden wat ook voor het transport gunstig is.

Door elke jonge boom te voorzien van een uniek nummer, kan per boom veel detailinformatie worden vastgelegd. Deze informatie wordt per boom weergegeven bij de weergegeven beschrijving van de betreffende zaailing op deze website.

Zaailingen in hun kweekcellen:

Zaailing uit de kweekcel en naar zijn nieuwe pot met zijn unieke nummer:

Jonge Giant Sequoia met kartonnen inlay waardoor potgrond en wortelstelsel worden gefixeerd voor transport:

Zaailing Sequoia in de inzet inlay naast maatlat (de boom wordt nog gesealed voor deze wordt verstuurd om uitdroging te voorkomen):

De nieuwe verzenddoos met onderin een doos voor bijvoorbeeld de instructies:

Webshop keurmerk

© 2019 - 2021 Redwoodking | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel